aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 23.09.2017

Śniadanie: Jaja na paście kukurydzianej z rzodkiewką
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła i zielonej soczewicy
Obiad: Risotto z bakłażanem, cukinią, piersią z kurczaka i rozmarynem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, komosą ryżową i wiórkami kokosowymi
Kolacja: Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorem koktajlowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja na paście kukurydzianej z rzodkiewką
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła i zielonej soczewicy
Obiad: Risotto z bakłażanem, cukinią, parmezanem i rozmarynem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z komosą ryżową i wiórkami kokosowymi
Kolacja: Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorem koktajlowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja na paście kukurydzianej z rzodkiewką
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła i zielonej soczewicy z indykiem
Obiad: Risotto z bakłażanem, cukinią, piersią z kurczaka i rozmarynem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, komosą ryżową i wiórkami kokosowymi
Kolacja: Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorem koktajlowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja na paście kukurydzianej z rzodkiewką
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła i zielonej soczewicy
Obiad: Risotto z bakłażanem, cukinią, piersią z kurczaka i rozmarynem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, komosą ryżową i wiórkami kokosowymi
Kolacja: Sałatka z tofu, awokado i pomidorem koktajlowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja na paście kukurydzianej z rzodkiewką
II Śniadanie: Zupa krem z cukinii z indykiem
Obiad: Risotto z bakłażanem, cukinią, piersią z kurczaka i rozmarynem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, komosą ryżową i wiórkami kokosowymi
Kolacja: Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorem koktajlowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na dzień 24.09.2017

Śniadanie: Kasza jaglana z kokosem, jagodami i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, winogronami i brązowym ryżem
Obiad: Kotleciki z indyka, cukinii i marchewki z fasolką szparagową
Podwieczorek: Koktajl malinowo-porzeczkowy z otrębami
Kolacja: Pełnoziarnista ciabatta z serem, rukolą i pomidorem malinowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kasza jaglana z kokosem, jagodami i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z pieczoną pietruszką, winogronami i brązowym ryżem
Obiad:  Kotleciki z cukinii, marchewki i tofu z sosem ziołowym
Podwieczorek:  Koktajl malinowo-porzeczkowy z otrębami
Kolacja:  Pełnoziarnista ciabatta z serem, rukolą i pomidorem malinowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kasza jaglana z kokosem, jagodami i twarożkiem
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, winogronami i brązowym ryżem
Obiad: Kotleciki z indyka, cukinii i marchewki z buraczkami
z jabłkiem
Podwieczorek: Koktajl malinowo-porzeczkowy z otrębami
Kolacja: Pełnoziarnista ciabatta z serem, wędliną z kurczaka
i pomidorem malinowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kasza jaglana z kokosem, jagodami i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, winogronami i brązowym ryżem
Obiad: Kotleciki z indyka, cukinii i marchewki z fasolką szparagową
Podwieczorek: Koktajl malinowo-porzeczkowy z otrębami
Kolacja: Pieczywo gryczane z domową wędliną z kurczaka, pomidorem malinowym i rzodkiewką
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kasza jaglana z kokosem, jagodami i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, winogronami i ogórkiem
Obiad: Kotleciki z indyka, cukinii i marchewki z buraczkami
z jabłkiem
Podwieczorek: Koktajl malinowo-porzeczkowy z otrębami
Kolacja: Pasta serowo-jajeczna z pomidorami malinowymi
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 25.09.2017r.

Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, ricotty i świeżej kolendry
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorami i kaparami
Obiad: Pierś z kurczaka na szpinaku z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Ciasteczka oreo w wersji fit
Kolacja: Bakłażany zapiekane z kaszą jaglaną i parmezanem
z „tzatzikami” z buraka
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, sezamu i świeżej kolendry
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorami i kaparami
Obiad: Kotleciki z fasoli na szpinaku z pieczonymi ziemniaczkami z koperkiem
Podwieczorek: Ciasteczka oreo w wersji fit
Kolacja: Bakłażany zapiekane z kaszą jaglaną i parmezanem
z „tzatzikami” z buraka
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, ricotty i świeżej kolendry
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorami i kaparami
Obiad: Pierś z kurczaka na szpinaku z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Ciasteczka oreo w wersji fit
Kolacja: Bakłażany zapiekane z kurczakiem i parmezanem
z „tzatzikami” z buraka
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, sezamu i świeżej kolendry
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorami i kaparami
Obiad: Pierś z kurczaka na szpinaku z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Ciasteczka oreo w wersji fit
Kolacja: Bakłażany zapiekane z kaszą jaglaną z „tzatzikami” z buraka
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z pieczonej papryki, ricotty i świeżej kolendry
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorami i kaparami
Obiad: Pierś z kurczaka na szpinaku z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Ciasteczka oreo w wersji fit
Kolacja: Bakłażany zapiekane z kurczakiem i parmezanem
z „tzatzikami” z buraka
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.