aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 18.10.2018

Śniadanie: Pełnoziarniste muffinki z musem malinowym i fit nutellą
II Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, szynką parmeńską i sosem tzatziki
Obiad: Biryani z kurczakiem marynowanym w jogurcie i indyjskich przyprawach
Podwieczorek: Budyń waniliowy z gruszką i nerkowcami
Kolacja: Cottage cheese z bazyliowo-słonecznikowym pesto i pieczonymi pomidorkami cherry
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste muffinki z musem malinowym i fit nutellą
II Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, cieciorką i sosem tzatziki
Obiad: Potrawka z czerwoną fasolą i warzywami z ryżem basmati
Podwieczorek: Budyń waniliowy z gruszką i nerkowcami
Kolacja: Cottage cheese z bazyliowo-słonecznikowym pesto i pieczonymi pomidorkami cherry
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste muffinki z musem malinowym i fit nutellą
II Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, szynką parmeńską, kurczakiem i sosem tzatziki
Obiad: Biryani z kurczakiem marynowanym w jogurcie i indyjskich przyprawach
Podwieczorek: Budyń waniliowy z gruszką i nerkowcami
Kolacja: Cottage cheese z bazyliowo-słonecznikowym pesto i pieczonymi pomidorkami cherry
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaglane muffinki z musem malinowym i fit nutellą
II Śniadanie: Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, szynką parmeńską i sosem tzatziki
Obiad: Biryani z kurczakiem marynowanym w mleczku kokosowym i indyjskich przyprawach
Podwieczorek: Budyń waniliowy z gruszką i nerkowcami
Kolacja: Cottage cheese z tofu z bazyliowo-słonecznikowym pesto i pieczonymi pomidorkami cherry
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Nutella z awokado, mus malinowy i płatki owsiane z orzechami
II Śniadanie: Sałatka z batatami, rzodkiewką, szynką parmeńską, piersią z kurczaka i sosem tzatziki
Obiad: Biryani z kurczakiem marynowanym w jogurcie i indyjskich przyprawach
Podwieczorek: Budyń waniliowy z gruszką i nerkowcami
Kolacja: Cottage cheese z bazyliowo-słonecznikowym pesto i pieczonymi pomidorkami cherry
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 19.10.2018 r.

Śniadanie: Jaja faszerowane musem z buraków i sera feta
II Śniadanie: Sałatka z awokado, mozzarellą i oliwkami czarnymi i zielonymi z redukcją balsamiczną
Obiad: Sandacz z salsą pomidorową z kaparami, czosnkiem i natką pietruszki
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, pomarańczą, grejpfrutem pomelo i kolorową komosą
Kolacja: Wegetariański pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i słonecznikiem
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja faszerowane musem z buraków i sera feta
II Śniadanie: Sałatka z awokado, mozzarellą i oliwkami czarnymi i zielonymi z redukcją balsamiczną
Obiad: Sandacz z salsą pomidorową z kaparami, czosnkiem i natką pietruszki
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, pomarańczą, grejpfrutem pomelo i kolorową komosą
Kolacja: Wegetariański pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i słonecznikiem
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja faszerowane musem z buraków i sera feta
II Śniadanie: Sałatka z awokado, mozzarellą i oliwkami czarnymi i zielonymi z redukcją balsamiczną
Obiad: Sandacz z salsą pomidorową z kaparami, czosnkiem i natką pietruszki
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, pomarańczą, grejpfrutem pomelo i kolorową komosą
Kolacja: Wegetariański pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i słonecznikiem
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja faszerowane musem z buraków i koperku
II Śniadanie: Sałatka z awokado, bobem i oliwkami czarnymi i zielonymi z redukcją balsamiczną
Obiad: Sandacz z salsą pomidorową z kaparami, czosnkiem i natką pietruszki
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, pomarańczą, grejpfrutem pomelo i kolorową komosą
Kolacja: Wegetariański pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i słonecznikiem
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaja faszerowane musem z sera feta i koperku
II Śniadanie: Sałatka z awokado, mozzarellą i oliwkami czarnymi i zielonymi z redukcją balsamiczną
Obiad: Sandacz z salsą pomidorową z kaparami, czosnkiem i natką pietruszki
Podwieczorek: Sałatka owocowa z melonem, pomarańczą, grejpfrutem pomelo i serkiem homogenizowanym
Kolacja: Wegetariański pasztet z indyka z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i słonecznikiem
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.