aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 21.04.2018 r. i 22.04.2018 r.

Śniadanie: Twarożek z pomidorem, rzodkiewką i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła z migdałami i parmezanem
Obiad: Pulpeciki z kurczaka i cukinii z pieczonym batatem i salsą paprykowo-pomidorową
Podwieczorek: Cytrusowa sałatka owocowa z miodem i poppingiem
z amarantusa
Kolacja: Sałatka z melonem, serem feta i prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek z pomidorem, rzodkiewką i orzechami włoskimi
II Śniadanie:
Zupa krem z brokuła z migdałami i parmezanem
Obiad: Pęczak z bakłażanem, papryką, parmezanem i świeżymi ziołami
Podwieczorek: Cytrusowa sałatka owocowa z miodem i poppingiem
z amarantusa
Kolacja: Sałatka z melonem, serem feta i prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek z pomidorem, rzodkiewką i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła z migdałami i parmezanem
Obiad: Pulpeciki z kurczaka i cukinii z pieczonym batatem i salsą paprykowo-pomidorową
Podwieczorek: Cytrusowa sałatka owocowa z poppingiem
z amarantusa i serkiem waniliowym
Kolacja: Sałatka z melonem, serem feta, kurczakiem i prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: „Twarożek” z tofu z rzodkiewką i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Zupa krem z brokuła z mleczkiem kokosowym
i migdałami
Obiad: Pulpeciki z kurczaka i cukinii z pieczonym batatem i salsą paprykowo-pomidorową
Podwieczorek: Cytrusowa sałatka owocowa z miodem i poppingiem
z amarantusa
Kolacja: Sałatka z melonem, awokado i prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek z pomidorem, rzodkiewką i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Zupa krem z pora i selera z parmezanem i migdałami
Obiad: Pulpeciki z kurczaka i cukinii z pieczonym batatem i salsą paprykowo-pomidorową
Podwieczorek: Cytrusowa sałatka owocowa z poppingiem
z amarantusa i serkiem z orzechami
Kolacja: Sałatka z melonem, serem feta, kurczakiem i prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pudding chia z musem truskawkowym i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka z ricottą, awokado i oliwkami z dressingiem balsamicznym
Obiad: Marokańskie tagine z soczystym indykiem z soczewicą i kaszą kuskus
Podwieczorek: Komosa ryżowa z żurawiną, gruszką i orzechami włoskimi
Kolacja: Hummus z pieczoną papryką, czosnkiem, oliwą i czarnuszką
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pudding chia z musem truskawkowym i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka z ricottą, awokado i oliwkami z dressingiem balsamicznym
Obiad: Marokańskie tagine z ciecierzycą i soczewicą z kaszą kuskus
Podwieczorek: Komosa ryżowa z żurawiną, gruszką i orzechami włoskimi
Kolacja: Hummus z pieczoną papryką, czosnkiem, oliwą i czarnuszką
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pudding chia z musem truskawkowym i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka z ricottą, awokado i oliwkami z dressingiem balsamicznym
Obiad: Marokańskie tagine z soczystym indykiem z soczewicą i kaszą kuskus
Podwieczorek: Komosa ryżowa z żurawiną, gruszką i orzechami włoskimi
Kolacja: Pierś z kurczaka w delikatnym sosie porowym ze szpinakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pudding chia z musem truskawkowym i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka z awokado, tofu i oliwkami z dressingiem balsamicznym
Obiad: Marokańskie tagine z soczystym indykiem z soczewicą i kaszą jaglaną
Podwieczorek: Komosa ryżowa z żurawiną, gruszką i orzechami włoskimi
Kolacja: Hummus z pieczoną papryką, czosnkiem, oliwą i czarnuszką
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pudding chia z musem truskawkowym i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka z ricottą, awokado i oliwkami z dressingiem balsamicznym
Obiad: Marokańskie tagine z soczystym indykiem z kaszą kuskus
Podwieczorek: Twarożek z żurawiną, gruszką i orzechami włoskimi
Kolacja: Pierś z kurczaka w delikatnym sosie porowym ze szpinakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 23.04.2018 r.


Śniadanie: Muffinki jajeczne z cukinią, pomidorami i kiełkami
II Śniadanie: Sałatka z serem camembert, granatem i roszponką
Obiad: Wołowy cottage pie pod pierzynką batatową
Podwieczorek: Smoothie z kiwi i banana
Kolacja: Pomidorowy paprykarz jaglany z wędzoną makrelą
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Muffinki jajeczne z cukinią, pomidorami i kiełkami
II Śniadanie: Sałatka z serem camembert, granatem i roszponką
Obiad: Kotleciki z kaszy jaglanej, sera i jarmużu z puree batatowym
Podwieczorek: Smoothie z kiwi i banana
Kolacja: Pomidorowy paprykarz jaglany z wędzoną makrelą
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Muffinki jajeczne z cukinią, pomidorami i kiełkami
II Śniadanie: Sałatka z serem camembert, granatem, indykiem i roszponką
Obiad: Wołowy cottage pie pod pierzynką batatową
Podwieczorek: Smoothie z kiwi i banana
Kolacja: Pomidorowy paprykarz jaglany z wędzoną makrelą
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Muffinki jajeczne z cukinią, pomidorami i kiełkami
II Śniadanie: Sałatka z oliwkami, granatem i roszponką
Obiad: Wołowy cottage pie pod pierzynką batatową
Podwieczorek: Smoothie z kiwi i banana
Kolacja: Pomidorowy paprykarz jaglany z wędzoną makrelą
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Muffinki jajeczne z cukinią, pomidorami i kiełkami
II Śniadanie: Sałatka z serem camembert, granatem, indykiem i roszponką
Obiad: Wołowy cottage pie pod pierzynką batatową
Podwieczorek: Smoothie z kiwi i jabłka z mleczkiem kokosowym
Kolacja: Pomidorowy paprykarz z duszonymi warzywami i wędzoną makrelą
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.