aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 16.08.2018 r. 

Śniadanie: Pasta z ricotty i awokado w aromacie świeżych ziół z siemieniem lnianym
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, cheddarem, pomidorkami koktajlowym i prażonym słonecznikiem na roszponce
Obiad: Fit leczo z szynką parmeńską i fasolą
Podwieczorek: Amarantus na mleczku kokosowym z wiórkami
Kolacja:  Ciabatta pełnoziarnista z kurczakiem w ziołach, papryką i masłem pietruszkowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z ricotty i awokado w aromacie świeżych ziół z siemieniem lnianym
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, cheddarem, pomidorkami koktajlowym i prażonym słonecznikiem na roszponce
Obiad: Fit leczo z fasolą
Podwieczorek: Amarantus na mleczku kokosowym z wiórkami
Kolacja:  Ciabatta pełnoziarnista z pastą z groszku, papryką i masłem pietruszkowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z ricotty i awokado w aromacie świeżych ziół z siemieniem lnianym
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, cheddarem, pomidorkami koktajlowym i prażonym słonecznikiem na roszponce
Obiad: Amarantus na mleczku kokosowym z wiórkami
Podwieczorek: Ciabatta pełnoziarnista z kurczakiem w ziołach, papryką i masłem pietruszkowym
Kolacja:  Sałatka z jeżynami, ricottą, melonem i czarną soczewicą
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z awokado w aromacie świeżych ziół z siemieniem lnianym
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, pomidorkami koktajlowym i prażonym słonecznikiem na roszponce
Obiad: Fit leczo z szynką parmeńską i fasolą
Podwieczorek: Amarantus na mleczku kokosowym z wiórkami
Kolacja:  Kurczak w ziołach na szpinaku z papryką z chlebem gryczanym z masłem pietruszkowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z ricotty i awokado w aromacie świeżych ziół z siemieniem lnianym
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, cheddarem, pomidorkami koktajlowym i prażonym słonecznikiem na roszponce
Obiad: Fit leczo z szynką parmeńską i indykiem
Podwieczorek: Amarantus na mleczku kokosowym z wiórkami
Kolacja:  Kurczak w ziołach na szpinaku z papryką z chlebem żytnim z masłem pietruszkowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 17.08.2018 r.

Śniadanie: Kakaowe naleśniki z serkiem z brzoskwinią i borówką
II Śniadanie: Sałatka z kozim serem, rukolą, pomarańczą i winegretem miodowo-musztardowym
Obiad: Łosoś teriyaki z lekkim makaronem ryżowym z bobem i warzywami w słupkach
Podwieczorek: Sałatka z sezonowych owoców z domową fit chałwą
Kolacja:  Falafel z batata i zielonego groszku z sosem jogurtowo-koperkowych
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kakaowe naleśniki z serkiem z brzoskwinią i borówką
II Śniadanie: Sałatka z kozim serem, rukolą, pomarańczą i winegretem miodowo-musztardowym
Obiad: Łosoś teriyaki z lekkim makaronem ryżowym z bobem i warzywami w słupkach
Podwieczorek: Sałatka z sezonowych owoców z domową fit chałwą
Kolacja: Falafel z batata i zielonego groszku z sosem jogurtowo-koperkowych
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kakaowe naleśniki z serkiem z brzoskwinią i borówką
II Śniadanie: Sałatka z twarogiem, rukolą, pomarańczą, kurczakiem i winegretem miodowo-musztardowym
Obiad: Łosoś teriyaki z lekkim makaronem ryżowym z bobem i warzywami w słupkach
Podwieczorek: Sałatka z sezonowych owoców z domową fit chałwą
Kolacja: Falafel z batata i zielonego groszku z sosem jogurtowo-koperkowych
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Kakaowe naleśniki z twarożkiem z tofu, brzoskwinią i borówką
II Śniadanie: Soczewica z pomarańczą i pieczonym batatem
Obiad: Łosoś teriyaki z lekkim makaronem ryżowym, bobem i warzywami w słupkach
Podwieczorek: Sałatka z sezonowych owoców z domową fit chałwą
Kolacja: Falafel z batata i zielonego groszku z pikantnym sosem pomidorowym
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Kakaowe naleśniki z serkiem z brzoskwinią i borówką
II Śniadanie: Sałatka z twarogiem, rukolą, pomarańczą, kurczakiem i winegretem musztardowym
Obiad: Łosoś teriyaki z lekkim makaronem ryżowym i warzywami w słupkach
Podwieczorek: Sałatka z sezonowych owoców z domową fit chałwą
Kolacja:  Cottage cheese z nowalijkami i siemieniem lnianym
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.