aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 15.12.2018 r. i 16.12.2018 r.

Śniadanie: Jogurt z płatkami owsianymi, mango, bananem i orzechami
II Śniadanie: Sałatka z grejpfrutem, komosą ryżową i ziarnami granatu
Obiad: Roladki z indyka z fetą, bulgurem i buraczkami
Podwieczorek: Smoothie z awokado, bananów i kiwi
Kolacja: Gulasz z czerwonej fasoli z kolorowymi paprykami
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jogurt z płatkami owsianymi, mango, bananem i orzechami
II Śniadanie: Sałatka z grejpfrutem, komosą ryżową i ziarnami granatu
Obiad: Komosa ryżowa z pieczonym buraczkiem i fetą
Podwieczorek: Smoothie z awokado, bananów i kiwi
Kolacja: Gulasz z czerwonej fasoli z kolorowymi paprykami
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jogurt z płatkami owsianymi, mango, bananem i orzechami
II Śniadanie: Sałatka z grejpfrutem, komosą ryżową i ziarnami granatu
Obiad: Roladki z indyka z fetą, bulgurem i buraczkami
Podwieczorek: Smoothie z awokado, bananów i kiwi
Kolacja: Gulasz z czerwonej fasoli z kolorowymi paprykami
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaglanka z mango, bananem i orzechami
II Śniadanie: Sałatka z grejpfrutem, komosą ryżową i ziarnami granatu
Obiad: Roladki z indyka ze szpinakiem z orzechami, komosą ryżową i buraczkami
Podwieczorek: Smoothie z awokado, bananów i kiwi
Kolacja: Gulasz z czerwonej fasoli z kolorowymi paprykami
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jogurt z płatkami owsianymi, mango, malonem i orzechami
II Śniadanie: Sałatka z grejpfrutem, komosą ryżową i ziarnami granatu i indykiem
Obiad: Roladki z indyka z fetą, bulgurem i buraczkami
Podwieczorek: Smoothie z awokado, kiwi i malin
Kolacja: Gulasz z indyka z kolorowymi paprykami
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Ser twarożkowy, gotowane jajko, warzywa i chleb żytni własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa krem z brokułów, pora i selera naciowego z prażonym słonecznikiem
Obiad: Lekkie risotto z bobem, oliwkami, parmą i parmezanem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z ananasem, sosem czekoladowym i migdałami
Kolacja: Cytrynowy kuskus z cukinią, ricottą, granatem i pomidorkiem koktajlowym
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Ser twarożkowy, gotowane jajko, warzywa i chleb żytni własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa krem z brokułów, pora i selera naciowego z prażonym słonecznikiem
Obiad: Lekkie risotto z bobem, oliwkami i parmezanem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z ananasem, sosem czekoladowym i migdałami
Kolacja: Cytrynowy kuskus z cukinią, ricottą, granatem i pomidorkiem koktajlowym
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Ser twarożkowy, gotowane jajko, warzywa i chleb żytni własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa krem z brokułów, pora i selera naciowego z prażonym słonecznikiem
Obiad: Lekkie risotto z bobem, kurczakiem, parmą i parmezanem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z sosem czekoladowym i twarożkiem z migdałami
Kolacja: Cytrynowy kuskus z indykiem, ricottą, granatem i pomidorkiem koktajlowym
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z tofu, gotowane jajko, warzywa i chleb gryczany własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa krem z brokułów, pora i selera naciowego z prażonym słonecznikiem
Obiad: Lekkie risotto z bobem, oliwkami i parmą
Podwieczorek: Sałatka owocowa z ananasem, sosem czekoladowym i migdałami
Kolacja: Cytrynowa kasza jaglana z cukinią, indykiem, granatem i pomidorkiem koktajlowym
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Ser twarożkowy, gotowane jajko, warzywa i chleb żytni własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa krem z cukinii, pora i selera naciowego z prażonym słonecznikiem
Obiad: Lekkie risotto z cukinią, parmą, kurczakiem i oliwkami
Podwieczorek: Sałatka owocowa z sosem czekoladowym i twarożkiem z migdałami
Kolacja: Cytrynowy kuskus z indykiem, ricottą, granatem i pomidorkiem koktajlowym
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 17.12.2018 r.

Śniadanie: Owsianka z makiem, żurawiną i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z jabłkiem, selerem i orzechami
Obiad: Pierś z kurczaka w ziołowym sosie z zielonego pieprzu i zielonego groszku z ziemniaczkami z koperkiem
Podwieczorek: Fit bounty z musem malinowym
Kolacja: Warzywny pasztet z chutneyem z czerwonej cebuli i suszonych moreli
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianka z makiem, żurawiną i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z jabłkiem, selerem i orzechami
Obiad: Placuszki z marchwi z batatami, parmezanem, ziołami i nasionami dyni z brązowym ryżem
Podwieczorek: Fit bounty z musem malinowym
Kolacja: Warzywny pasztet z chutneyem z czerwonej cebuli i suszonych moreli
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianka z makiem, żurawiną i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z jabłkiem, selerem, indykiem i orzechami
Obiad: Pierś z kurczaka w ziołowym sosie z zielonego pieprzu i zielonego groszku z ziemniaczkami z koperkiem
Podwieczorek: Fit bounty z musem malinowym
Kolacja: Warzywny pasztet z chutneyem z czerwonej cebuli i suszonych moreli
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaglanka z makiem, żurawiną i orzechami włoskimi
II Śniadanie: Sałatka z jabłkiem, selerem i orzechami
Obiad: Pierś z kurczaka w ziołowym sosie z zielonego pieprzu i zielonego groszku z ziemniaczkami z koperkiem
Podwieczorek: Fit bounty z musem malinowym
Kolacja: Warzywny pasztet z chutneyem z czerwonej cebuli i suszonych moreli
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Płatki owsiane na serku z makiem, orzechami włoskimi i gruszką
II Śniadanie: Sałatka z jabłkiem, selerem, indykiem i orzechami
Obiad: Pierś z kurczaka w ziołowym sosie z zielonego pieprzu i cukinii z batatami z koperkiem
Podwieczorek: Fit bounty z musem malinowym
Kolacja: Warzywny pasztet z indykiem i chutneyem z czerwonej cebuli
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.