Menu

Menu na 19.01.2021 r.

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, mozzarellą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, czerwonej fasoli i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, mozzarellą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, czerwonej fasoli i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, mozzarellą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Soczewica tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery rybne z czerwoną fasolą i kaszą jaglaną, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 4, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, mozzarellą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Soczewica tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, czerwonej fasoli i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, mozzarellą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, wołowiny i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z fety i jajka z koperkiem i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, indykiem, mozzarellą, kolorową komosą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, brązowy ryż

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, wołowiny i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z jajeczna z koperkiem, suszonymi pomidorami i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, indykiem, kolorową komosą i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, brązowy ryż

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, wołowiny i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Śniadanie:Pasta z jajeczna z koperkiem, suszonymi pomidorami i wytrawną granolą, domowe pieczywo

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 11

II Śniadanie:Sałatka z mango, marynowanym groszkiem cukrowym, czarną soczewicą, indykiem i dressingiem malinowo-balsamicznym

Alergeny: 1, 7

Obiad:Kurczak tikka masala ze świeżą kolendrą i warzywami, ryż jaśminowy z groszkiem

Alergeny: 7, 8

Podwieczorek:Fit tarta gianduia – czekoladowo-orzechowa z granatem

Alergeny: 1, 5, 6, 7, 8

Kolacja:Burgery z batatów, czerwonej fasoli i kaszy jaglanej, dip z musztardy francuskiej, lekka sałatka warzywna

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Menu na 20.01.2021 r.

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami żytnimi

Alergeny: 1, 3, 4, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka z amarantusem w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z kapusty

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, szynką parmeńską, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami żytnimi

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka z amarantusem w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z kapusty

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, szynką parmeńską, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Sałatka z cieciorką, grejpfrutem i pieczoną marchewką na świeżym szpinaku

Alergeny: 1, 3, 4, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z groszku i amarantusa w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z kapusty

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, wędzonym łososiem, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 4, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Sałatka z cieciorką, grejpfrutem i pieczoną marchewką na świeżym szpinaku

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z groszku i amarantusa w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z
kapustyAlergeny: 3, 6, 7, 10
Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, serem żółtym, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami żytnimi

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka z amarantusem w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z kapusty

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, szynką parmeńską, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, orzechami i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami żytnimi

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka w sosie koperkowo-musztardowym, puree z batata, surówka z pora i marchewki

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i nerkowcami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Ślimaki z ciasta twarogowego z serem feta, szynką parmeńską, szczypiorkiem i dipem tzatziki

Alergeny: 1, 6, 7

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami gryczanymi

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka w sosie koperkowo-musztardowym, puree z batata, surówka z pora i marchewki

Alergeny: 3, 6, 7, 10

Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i nerkowcami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami i oliwkami, domowe pieczywo gryczane

Alergeny: 1, 3, 4, 6, 7, 11

Śniadanie:Owsianka z tahini, sosem jagodowym, żurawiną i jabłkiem

Alergeny: 1, 6, 7, 8, 11

II Śniadanie:Klasyczna sałatka Cezar z ziołowymi grzankami gryczanymi

Alergeny: 1, 3, 6, 7, 10

Obiad:Pulpeciki z indyka z amarantusem w sosie koperkowo-musztardowym, puree buraczano-ziemniaczane, surówka z
kapustyAlergeny: 3, 6, 7, 10
Podwieczorek:Fit pieguski z gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami

Alergeny: 1, 3, 5, 7, 8

Kolacja:Pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami i oliwkami, domowe pieczywo gryczane

Alergeny: 1, 3, 4, 6, 7, 11

Skład rozkład BWT na dziś

Skład rozkład BWT na jutro

Menu komponujemy tak, aby było odpowiednio zróżnicowane, sycące oraz smaczne. Zalecamy aby spożywać posiłki w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek, nie później niż 2 godziny przed snem.

Przypominamy aby w trakcie spożywania posiłków uzupełniać płyny i wypijać około 1,5 litra wody dziennie.

Opracowujemy jadłospis tak, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi zaleceniami Instytutu Żywienia i wynosiła odpowiednio:

Śniadanie – 20%
II śniadanie – 15%
Obiad – 30%
Podwieczorek – 20%
Kolacja – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. W związku z tym, że nasze posiłki nie zawierają substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od odstawy – pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne