aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 18.11.2017 r.


Śniadanie: Serek wiejski z bazyliowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki
II Śniadanie: Zupa krem z białych warzyw z dodatkiem parmezanu
Obiad: Kotleciki z indyka i kaszy jaglanej w sosie marchewkowym z imbirem
Podwieczorek: Kakaowy budyń owsiany z orzechami laskowymi i nasionami chia
Kolacja: Pełnoziarniste penne z oliwkami, suszonymi pomidorami i nasionami dyni
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Serek wiejski z bazyliowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki
II Śniadanie: Zupa krem z białych warzyw z dodatkiem parmezanu
Obiad: Kotleciki z ciecierzycy i kaszy jaglanej w sosie marchewkowym z imbirem
Podwieczorek: Kakaowy budyń owsiany z orzechami laskowymi i nasionami chia
Kolacja: Pełnoziarniste penne z oliwkami, suszonymi pomidorami i nasionami dyni
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Serek wiejski z bazyliowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki
II Śniadanie: Zupa krem z białych warzyw z dodatkiem parmezanu
Obiad: Kotleciki z kurczaka i kaszy jaglanej w sosie marchewkowym z imbirem
Podwieczorek: Kakaowy  budyń owsiany z orzechami laskowymi i nasionami chia
Kolacja: Pełnoziarniste penne z oliwkami, suszonymi pomidorami i marynowanym indykiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Cottage cheese z tofu z bazyliowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki
II Śniadanie: Zupa krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym
Obiad: Kotleciki z indyka i kaszy jaglanej w sosie marchewkowym z imbirem
Podwieczorek: Kakaowy budyń jaglany z orzechami laskowymi i nasionami chia
Kolacja: Gryczane penne z oliwkami, suszonymi pomidorami i nasionami dyni
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Serek wiejski z bazyliowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki
II Śniadanie: Zupa krem z buraków z mleczkiem kokosowym i parmezanem
Obiad: Kotleciki z kurczaka i kaszy jaglanej w sosie marchewkowym z imbirem
Podwieczorek: Kakaowy budyń owsiany z orzechami laskowymi i nasionami chia
Kolacja: Sałatka z makaronem, oliwkami, suszonymi pomidorami i marynowanym indykiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na dzień 19.11.2017 r.


Śniadanie: Owsianka jabłkowo-migdałowa
II Śniadanie: Sałatka z topinamburem, jarmużem i czarną soczewicą
Obiad: Polędwiczka wieprzowa z sosem porowym z ryżem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem i otrębami
Kolacja: Pasta z makreli na twarogu z oliwkami i kaparami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianka jabłkowo-migdałowa
II Śniadanie: Sałatka z topinamburem, jarmużem i czarną soczewicą
Obiad: Dorsz z sosem porowym z ryżem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem i otrębami
Kolacja: Pasta z makreli na twarogu z oliwkami i kaparami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianka jabłkowo-migdałowa
II Śniadanie: Sałatka z topinamburem, jarmużem, czarną soczewicą i duszonym indykiem
Obiad: Polędwiczka wieprzowa z sosem porowym z ryżem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem i otrębami
Kolacja: Pasta z makreli na twarogu z oliwkami i kaparami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaglanka jabłkowo-migdałowa
II Śniadanie: Sałatka z topinamburem, jarmużem i czarną soczewicą
Obiad: Polędwiczka wieprzowa z sosem porowym z ryżem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z otrębami i orzechami
Kolacja: Pasta z makreli i kaszy jaglanej z oliwkami i kaparami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianka jabłkowo-migdałowa
II Śniadanie: Sałatka z topinamburem, jarmużem i duszonym indykiem
Obiad: Polędwiczka wieprzowa z sosem porowym z ryżem
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem i orzechami
Kolacja: Pasta z makreli na twarogu z oliwkami i kaparami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 20.11.2017

Śniadanie: Pełnoziarniste bajgle z rzodkiewkową pastą jajeczną
i nasionami
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, ricottą, pomidorkami koktajlowymi i sosem balsamicznym
Obiad: Grecka musaka z bakłażanem, indykiem i jaglanym beszamelem
Podwieczorek: Zielony koktajl gruszkowy z awokado i spiruliną
Kolacja: Kotleciki z soczewicy z sosem ziołowym na bazie jogurtu greckiego
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste bajgle z rzodkiewkową pastą jajeczną
i nasionami
II Śniadanie: Sałatka ricottą, gruszką i granatem z sosem balsamicznym
Obiad: Grecka musaka z bakłażanem, tofu i jaglanym beszamelem
Podwieczorek: Zielony koktajl gruszkowy z awokado i spiruliną
Kolacja: Kotleciki z soczewicy z sosem ziołowym na bazie jogurtu greckiego
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste bajgle z rzodkiewkową pastą jajeczną
i nasionami
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, ricottą,
pomidorkami koktajlowymi i sosem balsamicznym
Obiad: Grecka musaka z bakłażanem, indykiem
i jaglanym beszamelem
Podwieczorek: Zielony koktajl gruszkowy z awokado i spiruliną
Kolacja: Twarożek z wędzonym łososiem i prażonymi nasionami
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Rzodkiewkowa pasta jajeczna z pieczywem gryczanym
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, gruszką
i sosem balsamicznym
Obiad: Grecka musaka z bakłażanem, indykiem
i jaglanym beszamelem
Podwieczorek: Zielony koktajl gruszkowy z awokado i spiruliną
Kolacja: Kotleciki z soczewicy z sosem ziołowym na bazie tofu
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste bajgle z rzodkiewkową pastą jajeczną
i nasionami
II Śniadanie: Sałatka z szynką parmeńską, ricottą,
pomidorkami koktajlowymi i sosem balsamicznym
Obiad: Grecka musaka z bakłażanem, indykiem
i jaglanym beszamelem
Podwieczorek: Zielony koktajl gruszkowy z awokado i spiruliną
Kolacja: Twarożek z wędzonym łososiem i prażonymi nasionami
Alergeny:  1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.