aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 23.04.2019 r. 

Śniadanie: Pancakesy z orzechami, owocami i sosem z owoców leśnych
II Śniadanie: Krem curry z kalafiora i batata z chili, kminem rzymskim i imbirem
Obiad: Pierś w pomarańczach na czarnej soczewicy z miodem i orzechami oraz lekką sałatką na liściach botwinki
Podwieczorek: Krem czekoladowy z kaszą jaglaną z płatkami kokosa
Kolacja: Pikantna pasta z fasoli i orzechów z domowym pieczywem z suszonymi pomidorami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pancakesy z orzechami, owocami i sosem z owoców leśnych
II Śniadanie: Krem curry z kalafiora i batata z chili, kminem rzymskim i imbirem
Obiad: Dorsz w pomarańczach na czarnej soczewicy z miodem i orzechami oraz lekką sałatką na liściach botwinki
Podwieczorek: Krem czekoladowy z kaszą jaglaną z płatkami kokosa
Kolacja: Pikantna pasta z fasoli i orzechów z domowym pieczywem z suszonymi pomidorami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pancakesy z orzechami, owocami i sosem z owoców leśnych
II Śniadanie: Krem curry z kalafiora i batata z chili, kminem rzymskim i imbirem
Obiad: Pierś w pomarańczach na czarnej soczewicy z miodem i orzechami oraz lekką sałatką na liściach botwinki
Podwieczorek: Krem czekoladowy z kaszą jaglaną z płatkami kokosa
Kolacja: Pikantna pasta z fasoli i orzechów z domowym pieczywem z suszonymi pomidorami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pancakesy z orzechami, owocami i sosem z owoców leśnych
II Śniadanie: Krem curry z kalafiora i batata z chili, kminem rzymskim i imbirem
Obiad: Pierś w pomarańczach na czarnej soczewicy z miodem i orzechami oraz lekką sałatką na liściach botwinki
Podwieczorek: Krem czekoladowy z kaszą jaglaną z płatkami kokosa
Kolacja: Pikantna pasta z fasoli i orzechów z domowym pieczywem z suszonymi pomidorami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Serek z owocami leśnymi, migdałami i płatkami kokosa
II Śniadanie: Krem curry z papryki i batata z chili, kminem rzymskim i imbirem
Obiad: Pierś w pomarańczach na brązowym ryżu z orzechami oraz lekką sałatką
Podwieczorek: Krem czekoladowy z avokado i kaszy jaglanej z płatkami kokosa
Kolacja: Pikantna pasta z indyka i ajvaru z domowym pieczywem z suszonymi pomidorami
Alergeny: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 24.04.2019 r.

Śniadanie: Pełnoziarniste wytrawne babeczki z oliwkami i fetą oraz pastą z papryki i ricotty
II Śniadanie: Sałatka z kurczakiem, białą rzepą, zielonym groszkiem i pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Ciecierzyca po bretońsku z szynką dojrzewającą i warzywami
Podwieczorek: Fit bounty z gorzką czekoladą
Kolacja: Czerwone risotto z fetą i tymiankiem oraz pieczonym burakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste wytrawne babeczki z oliwkami i fetą oraz pastą z papryki i ricotty
II Śniadanie: Sałatka z jajkiem, białą rzepą, zielonym groszkiem i pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Ciecierzyca po bretońsku z warzywami
Podwieczorek: Fit bounty z gorzką czekoladą
Kolacja: Czerwone risotto z fetą i tymiankiem oraz pieczonym burakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pełnoziarniste wytrawne babeczki z oliwkami i fetą oraz pastą z papryki i ricotty
II Śniadanie: Sałatka z kurczakiem, białą rzepą, zielonym groszkiem i pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Ciecierzyca po bretońsku z indykiem, szynką dojrzewającą i warzywami
Podwieczorek: Fit bounty z gorzką czekoladą
Kolacja: Czerwone risotto z fetą, kurczakiem i tymiankiem oraz pieczonym burakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z tofu, oliwek i suszonych pomidorów z domowym pieczywem
II Śniadanie: Sałatka z kurczakiem, białą rzepą, zielonym groszkiem i pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Ciecierzyca po bretońsku z szynką dojrzewającą i warzywami
Podwieczorek: Fit bounty z gorzką czekoladą
Kolacja: Czerwone risotto z nerkowcami i tymiankiem oraz pieczonym burakiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Pasta z fety, twarożku i oliwek z domowym pieczywem
II Śniadanie: Sałatka z kurczakiem, białą rzepą, pomarańczą i pomidorkami koktajlowymi
Obiad: Indyk po bretońsku z warzywami i komosą ryżową
Podwieczorek: Fit bounty z gorzką czekoladą
Kolacja: Czerwony ryż z fetą, nerkowcami i tymiankiem
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.