aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 18.06.2018 r


Śniadanie: Szakszuka z botwinką i pomidorami z pieczywem żytnim własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa z awokado i rukoli z sokiem z cytrusów
Obiad: Kotleciki indycze z ryżem curry i szpinakiem, sałatką tabbouleh i pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Podwieczorek: Sernik bounty z polewą z gorzkiej czekolady
Kolacja: Sezamowo-imbirowa quinoa po tajsku z kapustą pak choi i groszkiem cukrowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Szakszuka z botwinką i pomidorami z pieczywem żytnim własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa z awokado i rukoli z sokiem z cytrusów
Obiad: Kotleciki ciecierzycowe z ryżem curry i szpinakiem, sałatką tabbouleh i pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Podwieczorek: Sernik bounty z polewą z gorzkiej czekolady
Kolacja: Sezamowo-imbirowa quinoa po tajsku z kapustą pak choi i groszkiem cukrowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Szakszuka z botwinką i pomidorami z pieczywem żytnim własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa z awokado i rukoli z sokiem z cytrusów
Obiad: Kotleciki indycze z ryżem curry i szpinakiem, sałatką tabbouleh i pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Podwieczorek: Sernik bounty z polewą z gorzkiej czekolady
Kolacja: Sezamowo-imbirowa quinoa po tajsku z kapustą pak choi, groszkiem cukrowym i kurczakiem
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Szakszuka z botwinką i pomidorami z pieczywem gryczanym własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa z awokado i rukoli z sokiem z cytrusów
Obiad: Kotleciki indycze z ryżem curry i szpinakiem, sałatką tabbouleh i pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Podwieczorek: Serniczek bounty z tofu z polewą z gorzkiej czekolady
Kolacja: Sezamowo-imbirowa quinoa po tajsku z kapustą pak choi i groszkiem cukrowym
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Szakszuka z liśćmi botwinki i pomidorami z pieczywem żytnim własnego wypieku
II Śniadanie: Zupa z awokado i rukoli z sokiem z cytrusów
Obiad: Kotleciki indycze z ryżem curry i szpinakiem, lekką sałatką i pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Podwieczorek: Sernik bounty z polewą z gorzkiej czekolady
Kolacja: Sezamowo-imbirowa quinoa po tajsku z kurczakiem
Alergeny:  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 19.06.2018 r.

Śniadanie: Owsianko-jaglanka z nektarynką i żurawiną
II Śniadanie: Sałatka ze szparagami, truskawkami i fetą z francuskim winegretem
Obiad: Polędwiczka w kremowym sosie z bobem i koperkiem z puree brokułowo-ziemniaczanym
Podwieczorek: Fit batoniki z daktylami, orzechami i żurawiną
Kolacja: Pasta z zielonej soczewicy, oliwek i prażonych nasion słonecznika
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianko-jaglanka z nektarynką i żurawiną
II Śniadanie: Sałatka ze szparagami, truskawkami i fetą z francuskim winegretem
Obiad: Bób i soczewica w sosie z mleczka kokosowego z puree brokułowo-ziemniaczanym
Podwieczorek: Fit batoniki z daktylami, orzechami i żurawiną
Kolacja: Pasta z zielonej soczewicy, oliwek i prażonych nasion słonecznika
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Owsianko-jaglanka z nektarynką i żurawiną
II Śniadanie: Sałatka ze szparagami, truskawkami, kurczakiem i fetą z francuskim winegretem
Obiad: Polędwiczka w kremowym sosie z bobem i koperkiem z puree brokułowo-ziemniaczanym
Podwieczorek: Fit batoniki z daktylami, orzechami i żurawiną
Kolacja: Pasta z zielonej soczewicy, oliwek i prażonych nasion słonecznika
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Śniadanie: Jaglanka z nektarynką i żurawiną na mleku sojowym
II Śniadanie: Sałatka ze szparagami, truskawkami i tofu z francuskim winegretem
Obiad: Polędwiczka w kremowym sosie z bobem i koperkiem z puree brokułowo-ziemniaczanym
Podwieczorek: Fit batoniki z daktylami, orzechami i żurawiną
Kolacja: Pasta z zielonej soczewicy, oliwek i prażonych nasion słonecznika
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Jaglanka z nektarynką i orzechami laskowymi
II Śniadanie: Sałatka ze szparagami, truskawkami, kurczakiem i fetą z francuskim winegretem
Obiad: Polędwiczka w kremowym sosie z cukinią i koperkiem z puree brokułowo-batatowym
Podwieczorek: Fit batoniki z orzechami, płatkami owsianymi, masłem orzechowym i żurawiną
Kolacja: Tapenada z czarnych i zielonych oliwek z prażonymi nasionami słonecznika
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.