aktualne

MENU

Menu na dziś

Menu na dzień 20.02.2019 r.

Śniadanie: Twarożek oliwkowo-paprykowy z pieczywem własnego wypieku z żurawiną
II Śniadanie: Zupa krem z jarmużu i zielonego twarożku z czarnuszką
Obiad: Łosoś teriyaki z makaronem ryżowym i warzywami
Podwieczorek: Ciasteczka owsiano-orzechowe z mąką z sorgo i musem malinowym
Kolacja: Czarny ryż z pieczoną dynią, jabłkiem, pestkami dyni i skórką z limonki
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek oliwkowo-paprykowy z pieczywem własnego wypieku z żurawiną
II Śniadanie: Zupa krem z jarmużu i zielonego twarożku z czarnuszką
Obiad: Makaron ryżowy w sosie teriyaki z warzywami i sezamem
Podwieczorek: Ciasteczka owsiano-orzechowe z mąką z sorgo i musem malinowym
Kolacja: Czarny ryż z pieczoną dynią, jabłkiem, pestkami dyni i skórką z limonki
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek oliwkowo-paprykowy z pieczywem własnego wypieku z żurawiną
II Śniadanie: Zupa krem z jarmużu i zielonego twarożku z czarnuszką
Obiad: Łosoś teriyaki z makaronem ryżowym i warzywami
Podwieczorek: Ciasteczka owsiano-orzechowe z mąką z sorgo i musem malinowym
Kolacja: Czarny ryż, z fetą, pieczoną dynią i pestkami dyni
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek oliwkowo-koperkowy z tofu z pieczywem własnego wypieku z żurawiną
II Śniadanie: Zupa krem z jarmużu i zielonego twarożku z czarnuszką
Obiad: Łosoś teriyaki z makaronem ryżowym i warzywami
Podwieczorek: Ciasteczka jaglano-orzechowe z mąką z sorgo i musem malinowym
Kolacja: Czarny ryż z pieczoną dynią, jabłkiem, pestkami dyni i skórką z limonki
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Twarożek oliwkowo-paprykowy z pieczywem własnego wypieku z żurawiną
II Śniadanie: Zupa krem z jarmużu i cukini z czarnuszką
Obiad: Łosoś teriyaki z makaronem ryżowym i warzywami
Podwieczorek: Krem czekoladowy z masłem orzechowym z awokado
Kolacja: Czarny ryż z pieczonym batatem, kurczakiem, jabłkiem, pestkami dyni o skórką z limonki
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Menu na jutro

Menu na dzień 21.02.2019 r.

Śniadanie: Czekoladowy pudding z chia z sosem z czerwonych owoców i płatkami kokosa
II Śniadanie: Sałatka z grejpfruta z mini mozzarellą, rukolą i pestkami dyni
Obiad: Kurkumowe pęczotto z suszonymi pomidorami, fetą, kurczakiem i szpinakiem
Podwieczorek: Ciasto marchewkowo-orzechowe z pomarańczą i migdałami
Kolacja: Pomidorowa pasta z indyka z kaparami i pieczywem własnego wypieku z żurawiną
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Czekoladowy pudding z chia z sosem z czerwonych owoców i płatkami kokosa
II Śniadanie: Sałatka z grejpfruta z mini mozzarellą, rukolą i pestkami dyni
Obiad: Kurkumowe pęczotto z suszonymi pomidorami, fetą, cukinią i szpinakiem
Podwieczorek: Ciasto marchewkowo-orzechowe z pomarańczą i migdałami
Kolacja: Pomidorowa pasta z ciecierzycy z kaparami i pieczywem własnego wypieku z żurawiną
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Czekoladowy pudding z chia z sosem z czerwonych owoców i płatkami kokosa
II Śniadanie: Sałatka z grejpfruta z mini mozzarellą, rukolą i pestkami dyni
Obiad: Kurkumowe pęczotto z suszonymi pomidorami, fetą, kurczakiem i szpinakiem
Podwieczorek: Ciasto marchewkowo-orzechowe z pomarańczą i migdałami
Kolacja: Pomidorowa pasta z indyka z kaparami i pieczywem własnego wypieku z żurawiną
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Czekoladowy pudding z chia z sosem z czerwonych owoców i płatkami kokosa
II Śniadanie: Sałatka z grejpfruta z szynką parmeńską, rukolą i pestkami dyni
Obiad: Kurkumowe risotto z suszonymi pomidorami, kurczakiem, cukinią i szpinakiem
Podwieczorek: Ciasto marchewkowo-orzechowe z pomarańczą i migdałami
Kolacja: Pomidorowa pasta z indyka z kaparami i pieczywem własnego wypieku z żurawiną
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Śniadanie: Kakaowy czarny ryż na mleku kokosowym z sosem z czerwonych owoców i płatkami kokosa
II Śniadanie: Sałatka z grejpfruta z mini mozzarellą, rukolą i pestkami dyni
Obiad: Kurkumowe pęczotto z suszonymi pomidorami, fetą, kurczakiem i szpinakiem
Podwieczorek: Serek pomarańczowy z migdałami
Kolacja: Pomidorowa pasta z indyka z kaparami i pieczywem własnego wypieku z żurawiną
Alergeny: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Lista alergenów

Dania mogą zawierać alergeny wyszczególnione na poniższej liście:

gluten1. Zboża zawierające gluten

(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies), ich odmiany
oraz produkty pochodne

skorupiaki2. Skorupiaki

oraz produkty pochodne

jajka3. Jaja

oraz produkty pochodne

ryby4. Ryby

oraz produkty pochodne

orzechy-laskowe5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

oraz produkty pochodne

soja6. Soja

oraz produkty pochodne

mleko7. Mleko

oraz produkty pochodne (łącznie z laktozą)

orzechy8. Orzechy

(migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia) i produkty pochodne

seler9. Seler

oraz produkty pochodne

gorczyca10. Gorczyca

oraz produkty pochodne

sezam11. Nasiona sezamu

oraz produkty pochodne

dwutlenek-siatki12. Dwutlenek siarki i siarczyny

w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość

lupin13. Łubin

oraz produkty pochodne

mieczaki14. Mięczaki

oraz produkty pochodne

Kaloryczność posiłków

Sprawdź Tabelę kaloryczności i zawartości makroskładników.