przykładowe

MENU

Nasze menu jest odpowiednio zróżnicowane i stworzone tak, aby było sycące oraz smaczne. Posiłki należy spożywać w odstępach 3-4 godzin, a ostatni posiłek nie później, niż 2 godziny przed snem. W trakcie spożywania posiłków ważne jest uzupełniania płynów i wypijanie około 1,5 litra wody na dzień.

Nasz jadłospis został tak opracowany, aby wartość energetyczna poszczególnych posiłków była zgodna z najnowszymi badaniami i wynosiła odpowiednio:
I śniadanie: 20%
II śniadanie – 15%,
obiad – 30%,
podwieczorek – 20%
i kolację – 15% dobowej wartości energetycznej.

Posiłki przygotowujemy zgodnie z najwyższymi normami jakościowymi oraz aktualnymi zaleceniami żywieniowymi. Posiłki pakowane są w specjalne opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością, z możliwością podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych, następnie są zgrzewane i przechowywane w warunkach chłodniczych. Do każdego zestawu dołączane jest menu wraz z informacją o proponowanej formie jego spożycia (na ciepło/ na zimno).

Nasze posiłki ze względu na brak substancji konserwujących są zdatne do spożycia do 48 godzin od dostawy pod warunkiem przechowywania ich w warunkach chłodniczych.

Kaloryczność posiłków

Kaloryczność poszczególnych posiłków przedstawia poniższa tabela:

Kaloryczność Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek Kolacja
1200kcal 240 180 360 240 180
1500kcal 300 225 450 300 225
1800kcal 360 270 540 360 270
2100kcal 420 315 630 420 315
2600kcal 520 390 780 520 390
2800kcal 560 420 840 560 420
3100kcal 620 465 930 620 465

Przykładowe menu

Śniadanie Płatki owsiane z karmelizowaną gruszką
II Śniadanie Sałatka z awokado, melonem i papają z miętą
Obiad: Schab marynowany w świeżych ziołach na kalafiorowo-jaglanym puree ze świeżym szpinakiem
Podwieczorek: Deser jogurtowy z kiwi i otrębów z borówkami i orzechami laskowymi
Kolacja: Pasta z pieczonej marchewki, papryki pomidora w aromacie świeżych ziół
Śniadanie Pasta z awokado i jajkiem
II Śniadanie Ciabatta z tapenadą z czarnych oliwek
Obiad: Placuszki z czerwonej fasoli z dynią, suszonymi pomidorami na kaszy jaglanej
Podwieczorek: Mus z gruszki z pomarańczową nutą
Kolacja: Sałatka z zielonych warzyw z komosą, granatem i prażonymi migdałami
Śniadanie Jajka sadzone w paprykowych obręczach
II Śniadanie Sałatka z kurczaka z jogurtem, czarnym sezamem i rukolą
Obiad: Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami z kaszą pęczak
Podwieczorek: Karmelizowane banany z musem malinowym i migdałami
Kolacja: Sałatka z pieczonym buraczkiem, ricottą i orzechami
Śniadanie Jaglanka ze świeżymi owocami i otrębami gryczanymi
II Śniadanie Pasta z suszonych pomidorów z fasolą i orzechami nerkowca
Obiad: Filet z indyka ze szpinakiem na paprykowym musie z kaszą jaglaną
Podwieczorek: Sałatka orzechowa z winogronami, jabłkami i jagodami goji
Kolacja: Sałatka z truskawkami, tofu i prażonym słonecznikiem w sosie balsamicznym